New Saga
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Uzumaki Karasu

New Saga :: RPG :: Tvorba :: Postavy

Goto down

Uzumaki Karasu Empty Uzumaki Karasu

Příspěvek pro Anonymní Tue May 19, 2020 11:53 pm

Uzumaki Karasu KOyg1Wy
Karasu, známa aj ako Shiroi Karasu |白いカラス|, je 34-ročná žena, pôvodom z už neexistujúcej Konohaakure no Sato, zastavajúca pozíciu Jōnina (A-rank) v samotnej Sunagakure no Sato, kde okrem iného pracuje aj ako vysoko postavený medik a zároveň sa podieľa na výskume nákazy samotnej. Oficiálne spadá pod málopočetný Uzumaki klan.
Uzumaki Karasu Separator

OSOBNOSŤ
01rubCU.png
Karasu verejne vystupuje ako neprístupná, sebavedomá a cieľavedomá silná žena, charakteristická charizmatickým a najmä profesionálnym prejavom, nevynechávajúc žiadne formality či pravidlá etikety. Voči svojim nadriadeným je zdvorilá a len vo veľmi zriedkavých prípadoch prchká či horkomyseľná. Máločo ju vyvedie z miery, vždy sa posúva vpred so vztýčenou bradou a vypätou hruďou. Na druhú stranu, ktokoľvek, kto Karasu pozoruje, môže častokrát zbadať známky únavy, zriedkavé záblesky niečoho temného v jej nebesky modrých sklených očiach. Je to však spôsobené len úmornou prácou? Odpoveď znie – áno, ale aj nie. Karasu je totižto dennodenne vystavená pocitom viny, depresií a neustupujúcej psychickej bolesti. Utápa sa v pocite viny za činy a udalosti, za ktoré v podstate ani nebola zodpovedná či ich nemohla zastaviť – najmä v období osudovej misie, kde pôsobila ako veliteľ, bola misiou, počas ktorej bola jej vôľa nalomená, kedy prišla o všetko a všetkých. Stále vídava vo svojom sne obrazy nakazených, obrovský kráter, hlbokú nenávisť voči tomu, ktorý to spôsobil, i voči sebe, pretože nedokázala nikoho zachrániť. Nie je deň, kedy by neľutovala svoju neschopnosť, svoje duševné rany si líže liečením pacientov, zachraňovaním životov a podieľaním san a výskume týkajúcom sa nákazy. Bohužiaľ, v jej prípade ide priam o alarmujúcu situáciu, nakoľko je v stávke jej život samotný. Príliš často prekračuje svoje hranice, čím ohrozuje najmä svoj vlastný zdravotný stav. A aj napriek tomu drží hlavu vzpriamene a vyžaruje okolo seba obrovskú silu a vôľu porovnateľnú s tou patriacou zosnulému Narutovi Uzumakimu. Alebo ide len o klamlivú ilúziu?

Karasu je veľmi spoľahlivá a dôveryhodná osoba, ktorá vždy dodrží svoje slovo (až na pár momentov, kedy zlyhala kompletne, aspoň podľa jej vlastnej mienky). Má až znepokojivé triezve názory na svet a rozhovor s ňou v tomto smere prináša jeho účastníkovi priam husiu kožu a pocit, že táto žena videla a prežila viac, než je to vôbec zdravé. Spravidla však o svojej minulosti nehovorí a svoje údajné zlyhania si necháva pre seba.
VZHĽAD
Bb7gE6e.png
Karasu vyzerá na svoj vek omnoho mladšie, aj napriek častej únave z pochopiteľných príčin. Je priemerne vysoká, t. j. nejakých 165 cm, štíhlej, vypracovanej postavy vplyvom častých tréningov. Jej pokožka je napriek tropickým podmienkám, v ktorých žije, bledá a náchylná na slnečné žiarenie. Z toho dôvodu sa Karasu zdržiava na slnku len v nutných prípadoch, prípadne s pripraveným opaľovacím krémom. Jej tvári dominujú žiarivé modré oči, typické pre klan Uzumaki, ohraničené hustými riasami a oranžovým tieňom. Ďalším výrazným prvkom je piercing pod plnými, pekne tvarovanými perami. Jej blonďatá hriva siaha až po pás, z praktického dôvodu ju teda častokrát zopína do gumičky. Oblečená chodieva napriek veľkým horúčavam vždy v dlhých rukávoch, aby zakryla jazvy po uhryznutiach, a niekoľko ďalších utŕžených v priamych bojoch. Volí si predovšetkým tmavšie farby, málokedy ju vidieť v tých žiarivejších. Svojim zapálením pre svoju prácu a vôľu pomáhať pripomína, ako aj niektorými vonkajšími črtami, práve svojho vzdialeného príbuzného a to Naruta Uzumakiho. Je až zaujímavé, ako veľmi sa tí dvaja podobajú aj napriek faktu, že najbližšie má Karasu práve k strane Mito Uzumaki. Táto informácia je v konečnom dôsledku tak či tak ireleventná, nakoľko klan Uzumaki nepatril k najmenším, a hoc si sú vzdialení a nemajú spoločných rodičov, stále sú spätí pokrvne a teda zdieľajú nejaké charakteristické (vonkajšie i vnútorné) črty Uzumaki klanu.
Uzumaki Karasu Separator

SCHOPNOSTI
• Keďže Karasu pochádza z klanu Uzumaki, je talentovaná v kontrole chakry a pečatiacich technikách. Okrem iného oplýva aj enormnou zásobou chakry samotnej, vďaka čomu je schopná s pomocou techniky Heal Bite vyliečiť viac pacientov, než by dokázal priemerný Shinobi.

• Zaujímavosťou je, že Karasu je spojením medika a Shinobiho stojaceho v prvej línii, ak je to potrebné. Jej obľúbenou bojovou taktikou je kombinácia Hiraishinu, reťazí a brutálnej sily, ktorou ako správny medik oplýva. Získava tak totiž neskutočnú výhodu najmä čo sa boja na blízko, na ktorý je zameraná, týka.

• Je vzdelaná, vo svojom obore viac než schopná s dlhoročnou praxou, dokonca tak, že si vytvorila vlastnú verziu chakrových reťazí, ktoré jej pomáhajú nielen v boji, ale takisto aj pri operačných zákrokoch, kde nahrádzajú klasické chirurgické nástroje, sú rýchle, presné a znateľne spoľahlivejšie než ľudské ruky. Je schopná v podstate akéhokoľvek chirurgického zákroku, je znalá v jedoch a protijedoch, ľudskú anatómiu a rozloženie Tenketsu bodov pozná naspamäť, keďže jej formou diagnózy je “akupunktúra” s pomocou jej špeciálnych reťazí. Pri vážnych prípadoch sa schýli k technike Heal bite, ktorá síce dokáže efektívne a rýchlo liečiť rôzne fatálne zranenia, avšak prichádza o enormné množstvo vlastnej chakry v závislosti od závažnosti prípadu. Preto nie je zdravé využívať túto techniku viackrát do dňa, čo ona s radosťou porušuje a dennodenne jej pribúdajú nové jazvy.


• Je prirodzene rýchla, zdatná, enormne silná a znalá v každom smere, aj keď aj napriek možnému talentu aj voči Genjutsu, sa týmto smerom nikdy nevydala, nakoľko to pre ňu nemalo žiadnu budúcnosť či zmysel. Stále sa však jedná o najmenej rozvinutú oblasť a teda najväčšiu slabinu.

• Ako rodený Uzumaki ovplýva enormným množstvom chakry a priam srší životnou energiou, vďaka čomu je ťažké ju unaviť, zraziť a poraziť. Je nepríjemným protivníkom.

• Jej podstatou je charakteriskický Fūton, ďalej Doton a Raiton. Nakoľko je jej zameranie niekde inde, svoje podstaty využíva len v krajných prípadoch, ak vôbec.

TAIJUTSU - 4 NINJUTSU - 5 GENJUTSU - 2 RÝCHLOSŤ - 4,5 SILA - 4,5 CHAKRA - 5 INTELIGENCIA - 3 RP – 2
Uzumaki Karasu Original
Uzumaki Karasu Separator

ŽIVOTOPIS
Karasu sa jedného chladného dňa narodila do klanu Uzumaki. Nič zaujímavé, len ďalší prírastok do relatívne veľkého klanu. Nie najväčšieho, no predsa v ňom existovalo viacero línií. Niektorí boli talentovaní v manipulácii so vzdušným elementom a Senjutsu, iní zase prejavovali talent v pečatení a liečiteľských technikách. Ba dokonca tu bolo i pár tých, ktorí zdieľali ako krv Uzumaki, tak aj Senju. Rôznorodý klan, ktorý ale produkoval mocných Shinobi, preto sa od jeho členov vyžadoval vyšší štandart. Karasu sa narodila priamo vo vtedy ešte existujúcej Konohagakure no Sato, vedenej Kakashim Hatake a neskôr Uzumaki Narutom. Už od prvého pohľadu si aj napriek veľmi vzdialenom príbuzenstve boli so spomínaným Narutom podobní, zdieľali totižto žiarivé modré oči, blond hrivu a rovnaké zapálenie a vôľu žiť, hoc jej línia bola najbližšia práve Mito Uzumaki, ktorá, zdá sa, bola sestrou jej už zosnulej prababky.

Karasuin život do nejakého do približne 11. roku života nebol ničím zaujímavý. Už od ranného veku prejavovala známky talentu a inteligencie, adaptovala sa veľmi rýchlo a učila od svojej matky, ktorá pracovala ako medik a zároveň si plnila svoje povinnosti váženej Kunoichi. Nie vždy mala na Karasu čas, ale kedykoľvek mohla, venovala sa jej. Dennodenne však prichádzala unavená domov. Práca medika bola vyčerpávajúca, počet jaziev na oboch rukách sa zvyšoval tak rýchlo, až začala nosiť rôzne rukavice, dlhé rukávy, aby pred očami jej dcéry skryla tú nechutnosť a vyhla sa zvedavým otázkam. Karasu však nebula hlúpa, vnímala zmeny nálad, stupňujúcu sa únavu a čoraz menšiu vôľu venovať sa jej. Sama však bola skrz Akadémiu, na ktorú nastúpila niekedy v siedmich rokoch, zaneprázdnená viac než dosť. Učila sa, čítala, osvojovala si základy správnej Kunoichi. Šlo jej to viac než dobre, bola perfektná a chválená, čím si vybudovala uznanie u svojej matky, ale aj u svojho veľmi vzdialeného bratranca, Naruta. Nestretávala sa s ním často, nakoľko kvôli povinnostiam a vlastnej rodine mal len žalostne málo voľného času, za to však ku nemu vzhliadala a nechala sa inšpirovať jeho charizmou a silou. Ako už bolo spomenuté, do tých jedenástich rokov viedla Karasu jednoduchý, ničím nezaujímavý život. Čo sa stalo potom? Naruto Uzumaki bol unesený, následoval pád Konohy a prvá vlna nákazy. Ako to prežila? Jej matka ju zachránila tesne pred výbuchom s pomocou Hiraishin no Jutsu a dostala ju mimo nebezpečenstvo, následne ju presunula do Sunagakure no Sato, kde mala s povolením Gaary umiestnenú značku pre prípad núdze. Tam ju opustila tvrdiac, že sa musí vrátiť a zistiť, čo sa stalo, a najmä, zachrániť Naruta Uzumakiho. Nikdy sa však už nevrátila späť, z čoho sa dá usúdiť, že sama sa stala obeťou nákazy.

To bola prvá rana, ktorú Karasu kedy stretla. Jej domov bol zničený. Jej rodina, ako aj drvivá väčšiny Konohy, takisto. Sunagakure sa stala útočiskom pre preživších, ktorí buď prežili nejakým zázrakom či sa nachádzali v danom momente mimo Konohy. Karasu, v podstate odkázaná len sama na seba, prežívala podobný život ako Naruto Uzumaki za svojej mladosti. Hoc sa Gaara snažil očividne pomôcť, ako sa dalo, a zabezpečil jej, ako aj tým pár preživším ubytovanie, než sa postavia na vlastné nohy. Bola to silná rana. Pre všetkých. Ako sa s tým teda Karasu vyrovnala? Tréningom. Štúdiom. Budovaním vlastnej kariéry. Pýtala sa, čítala, zaujímala sa o nákazu a najmä, o vlastnú rodinu a techniky späté s ňou. Nebola jediným Uzumakim, vo svete sa ich skrývalo ešte niekoľko a jej matka našťastie zanechala Karasu všetky potrebné zvitky k tajomstvám a technikám Uzumaki klanu, ako aj nejaký obnos peňazí a rôzne drobnosti, ktoré symbolizovali ich blízky vzťah a pripomínali Karasu, kým vlastne je. Sama dobre vedela, že sa deje niečo zlé, skrz svoje kontakty predvídala možnú katastrofu a únos Naruta Uzumakiho vtedy neznačil nič dobré. Ochránila svoju dcéru pred smrťou, sama však zrejme padla, keď sa rozhodla vrátiť a zistiť, čo sa vlastne stalo.

Čas lieči, resp. zaceľuje rany na duši, ale jazva ostáva večná. Vo svojich 20tich rokoch bola Karasu už plnohotnotný Jōnin a medik. Prihlásila sa dobrovoľne na výpravu určenú na výskum Nákazy. Šlo o dlhodobú misiu zameranú na získanie informácií, ako aj vyhľadanie cesty, ako ju vyliečiť či poraziť. Šlo o vtedy najväčšiu misiu, ktorej sa zúčastnila a vďaka svojmu vzdelaniu a schopnostiam stála na čele tímu. Dalo sa čakať, že pôjde o fiasko, nie kvôli zlému veleniu. Šli do neznámeho, nebezpečného, nebolo možné nič naplánovať vzhľadom k nedostatku informácií. Táto práca zahrňovala komunikáciu s podsvätím v Iwe, infiltrácie, opustenie bezpečných hraníc nenakazených území, a teda neustály boj o vlastný život. Experimenty, ako aj odhalenie rôznych…nečistých praktík, ktoré sa vryli do pamäti Karasu a naveky poznačili jej život. Stretla nakazených, bojovala s nimi, pomáhala s výskumom, avšak výsledkom bol len minimum nových informácií. Mnohí prišli o život. Mnohých nebolo možné zachrániť. Jej rozhodnutia neboli založené na etických, morálnych a ľudských záhadách, ale na splnení misie za každú cenu. Karasu však počas misie otehotnela, čo zistila až potom, čo jej partner, ktorý takisto spadal pod túto misiu, sa stal obeťou nákazy a ona vplyvom veľkého stresu, psychického nátlaku potratila krátko potom. Misia bola ukončená mesiac po tejto tragickej udalosti, keďže vo velení stála práve Karasu a jej morálka, ako aj zvyšných preživších, bola podkopaná natoľko, že sa vrátili späť do Suny. Dôvodom bol takisto aj nedostatok ľudí pre analýzu a zbieranie informácií, ako aj nedostatok sily na odvrátenie možného prepadu či nákazy. Mission failed.

Uzumaki Karasu Original

Karasu sa nikdy nezotavila. Nie úplne. Nakoľko je už od svojej podstaty mentálne silnou ženou, vyslobodiť sa do určitej miery z akejkoľvek ujmy, psychickej či zdravotnej, nebolo to inak ani v tomto prípade, hoc o zotavení sa nedalo tvrdiť. Teda, ako to nazvať. Neustále prenasledovaná spomienkami a nočnými morami toho, čo je tam vonku, všade prítomnou smrťou a zúfalstvom, rozhodla sa o tom skrátka nehovoriť a vystupovať ako vyrovnaná osoba. Aj napriek vine, ktorú cítila, pretože nechala toľkých ľudí umrieť počas misie, a tak isto aj svojho vtedajšieho prvého a posledného partnera, ktorý sa misie zúčastnil spolu s ňou, pokračovala ďalej a pracovala na svojich schopnostiach, ako sa aj venovala a stále venuje výskumu nákazy. Možno sa budem opakovať, ale čas lieči. A inak to nebolo ani v prípade Karasu, ktorá postupom rokov pociťovala čoraz menšiu bolesť voči strate rodiny, partnera a teda aj dieťaťa, a nahradila ju akási zvláštna a večne zžierajúca prázdnota, kombinovaná s pocitmi viny a vracajúcich sa obrazov zosnulých, s čím sa vyrovnáva vlastným spôsobom. Teda, rovnakým, akým aj jej matka kedysi – prácou a riskovaním vlastného života tým, že až príliš využíva techniku Heal bite a zachraňuje životy kde sa dá, dúfajúc, že v tom nájde vlastné vykúpenie a sama si raz odpustí hriechy, ktorých sa dopustila počas tej osudovej misie. Zžiera sa tak už dlhé roky. Aj v súčasnosti, aj keď na verejnosti pôsobí ako vyrovnaná, úspešná a charizmatická žena, ktorá sa skrz svoju drinu prepracovala až na hodnosť uznávaného medika.
Uzumaki Karasu Bloody-hands

Anonymní
Anonymní


Návrat nahoru Goto down

Uzumaki Karasu Empty Re: Uzumaki Karasu

Příspěvek pro Admin Sat May 23, 2020 7:23 pm

POVOLENO
Admin
Admin
Admin

Poèet pøíspìvkù : 105
Join date : 06. 06. 17

Informace o postavě
Zdraví:
Uzumaki Karasu Left_bar_bleue100/100Uzumaki Karasu Empty_bar_bleue  (100/100)
Chakra:
Uzumaki Karasu Left_bar_bleue100/100Uzumaki Karasu Empty_bar_bleue  (100/100)
Stamina:
Uzumaki Karasu Left_bar_bleue100/100Uzumaki Karasu Empty_bar_bleue  (100/100)

https://ns-newsaga.forumczech.com

Návrat nahoru Goto down

Návrat nahoru


New Saga :: RPG :: Tvorba :: Postavy

 
Povolení tohoto fóra:
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru